Els propers dies 16 i 17 de març acollirem al claustre del Museu de Manresa-Museu del Barroc de Catalunya, les 7s Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, un esdeveniment on els productes de la terra, els productors i la cuina del Bages i de Lleida esdevindran els principals atractius i protagonistes.
Es tracta d’unes jornades dinàmiques i participatives on el visitant podrà descobrir, tastar i comprar els productes agroalimentaris més representatius de la comarca i de les terres de Lleida, i gaudir d’un programa d’activitats que contindrà tastos guiats i showcookings de cuina en directe.
El programa
DISSABTE 16 DE MARÇ
MERCAT DE PRODUCTORS DEL BAGES I DE LLEIDA I WINE BAR
De 10.30 a 14.30 h i de 17 a 20 h
Accés lliure
11 – 11.45 h: SHOWCOOKING DEL CAMÍ IGNASIÀ AMB IOLANDA BUSTOS
“Les virtuts gastronòmiques de les herbes de marges i camins”
Herbes de marge oblidades, plenes de sabor i alhora amb virtuts medicinals que anys enrere havien format part de la dieta de caminants i pelegrinatge. Amb la reconeguda xef Iolanda Bustos.
Inclou tast final.
Preu: 5 €/persona
Aforament limitat
12.15 – 13 h: TAST DE VINS I FORMATGES DEL BAGES
Tast de 3 vins DO Pla de Bages guiat per la sommelier Anna Castillo i acompanyat de 3 tipus de formatges del territori presents al mercat.
Preu: 8 €/persona
Aforament limitat
13.30 – 14.15 h: MARIDATGE DE PATRIMONI BARROC
Inspirat en el Museu del Barroc de Catalunya, unint cultura, gastronomia i vi.
Tast de 3 vins DO Pla de Bages guiat per la sommelier Anna Castillo amb 3 tastos temàtics d’inspiració barroca de la mà del xef Jordi Llobet.
Preu: 8 €/persona
Aforament limitat
17.30 – 18.15 h: TAST DE VINS MÀGNUM AMB EMBOTITS DEL BAGES
Tast de 3 vins màgnum de la DO Pla de Bages guiat per la sommelier Anna Castillo I acompanyat de 3 tipus d’embotits i altres productes Km 0 presents al mercat.
Preu: 8 €/persona
Aforament limitat
18.45 – 19.45 h: SHOWCOOKING AMB LA XEF MARTINA PUIGVERT PUIGDEVALL (LES COLS RESTAURANT)
“La cuina del paisatge”
Cuina en directe i tast amb la xef Martina Puigvert Puigdevall de Les Cols restaurant (Olot), amb dues estrelles Michelin, una estrella verda i premi Young Chef Award 2024. La seva cuina és el reflex de la seva manera de ser. Les propostes que ofereix estan arrelades a la terra i al paisatge que l’envolta.
Inclou tast final.
Preu: 5€/persona
Aforament limitat
DIUMENGE 17 DE MARÇ
MERCAT DE PRODUCTORS DEL BAGES I DE LLEIDA I WINE BAR
De 10.30 a 14.30 h
Accés lliure
11 – 11.45 h: SHOWCOOKING AMB EL XEF MARC PARAREDA (LA MASIA GERMANS PARAREDA)
“Producte, temporalitat i ADN La Masia Germans Parareda”
Cuina en directe per mostrar una cuina artesana amb base tradicional i herències de l’alta cuina però actualitzada a la joventut dels responsables de La Masia. Influenciada per restauradors com Nandu Jubany, els germans Torres, Gaggan Anand o Josep Maria Rodríguez, al cuina amb ADN Parareda té tocs d’Àsia i d’altres parts del món pel seu afany de descobrir nous productes i aplicar-los als propis. Inclou tast final.
Compta amb el suport del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages.
Preu: 5 €/persona
Aforament limitat
12 – 12.45 h: TAST DE VI COSTERS DEL SIÓ MARIDAT AMB PRODUCTES DE LES TERRES DE LLEIDA
Tast de 3 vins DO Costers del Segre guiat pel sommelier David López i acompanyat de 3 productes de la terres de Lleida presents al mercat.
Preu: 8 €/persona
Aforament limitat
13.15 – 14.15 h: SHOWCOOKING AMB CHRISTIAN ESCRIBÀ (PASTISSERIA ESCRIBÀ)
Cuina en directe i tast de la mà del mestre pastisser Christian Escribà, que té, com a objectiu, il·lusionar, sorprendre i crear moments únics i irrepetibles. Reinterpretarà el Barroc català amb tots els sentits.
Inclou tast final.
Preu: 5 €/persona
Aforament limitat
La presentació i el guiatge de l’aula d’activitats anirà de la mà de Clara Antúnez, diplomada en Nutrició humana i Dietètica, màster en Comunicació gastronòmica i sommelier.
Contacte
Adreça: Museu de Manresa-Museu del Barroc de Catalunya. Plaça de Sant Ignasi 14-16.
Telèfon: +34 93 874 11 55
Correu electrònic: hola@manresa2022.cat
Horari: dissabte 16 i diumenge 17 de març de 2024
Preu:
Accés al mercat i wine bar: gratuït
Showcooking: 5€
Tastos: 8€