MCM

Artistes del Bages

FLOTATS LLUCIÀ, Joan
< Tornar

NAIXEMENT
11-3-1847 - Manresa

DEFUNCIÓ
11- 12- 1917 - Barcelona

RESIDÈNCIA
Barcelona

TÈCNIQUES
Escultura.

BIOGRAFIA
Estudis al Col·legi de Sant Ignasi de Manresa amb el mestre Marian Folch i Amich (qui també va tenir Francesc Morell com a deixeble) i a l'Escola de Belles Arts de la Llotja de Barcelona (on aprèn a modelar). Treballà amb els germans Vallmitjana, i s'especialitzà en imatgeria religiosa. Col·laborà amb Lluís Puigjaner. Va anar a viure a Barcelona als 14 anys. Viatges d'estudis per Espanya, França, Itàlia i altres. És autor de les obres següents: "El Beato Juan Bergmans, del 1878; decoració escultòrica del parc de la Ciutadella (cascada - Danae i un grup de nenes) de Barcelona, escultura del cambril de Montblanc (1892), quatre imatges per a l'església del Sagrat Cor de Nova York, Immaculada de l'església del Sagrat Cor de Barcelona (1872), últim misteri del Roser a Montserrat (camí de la Coveta), capella del panteó de la família Ferrer i Padró, panteó de la família Iglesias Soler, Sant Pere Claver, grup escultòric en guix titulat Sant Ignasi ferit, i altres imatges de la Santa Cova de Manresa, com Sant Francesc de Borja, Sant Lluís Gonzaga i Sant Alonso Rodríguez;  bust del rector de Vallfogona; Sant Sever, estàtua per a la façana gòtica de l'Ajuntament de Barcelona; crucifix per a monument funerari de Mataró; altar de la Puríssima per a la Seu barcelonesa. El 1887 van ser col·locades al cambril del santuari de Nostra Senyora de la Serra, de Montblanc, diòcesi de Tarragona, 4 imatges de matrones bíbliques (Rebeca, Judit i Raquel), imitació d'unes altres quatre que es van endur els napoleònics el 1808.  Al Museo Murciano hi trobem el grup de San Llucio herido conducido a su casa. Obres a Barcelona, Manresa, Loiola, províncies del nord i llevant, Filipines i Amèrica del Nord i Sud, i a Madrid (el retrat en marbre d'Isabel II al vestíbul de l'Art Modern de Madrid).    

EXPOSICIONS
Varies exposicions nacionals a Barcelona i Madrid.

PREMIS
Premi d'honor Exposició General de Manresa (1901). Premis a exposicions nacionals de Barcelona i Madrid.

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (fotos obra), Diccionari Ràfols, Revista Ilustrada Jorba (Año X, juliol 1918, pag.4 9-51). Neix.al núm. 34 de la Muralla. Ilusración Católica "La hormiga de oro", 20-6-1908, Año XXV (dues reproduccions d'escultures d'imatges d'esglésies, reproducció d'un retrat seu fet per Félix Mestres. / Setmanari Català, 26-V-1892 (sobre les escultures del cambril de la Verge de la Serra, de Montblanc. / Setmanari Català, 19-10-1893 (sobre les imatges destinades a l'església del Sagrat Cor de París, de Nova York, que representen Sant Alonso Rodríguez, Sant Joan Bergsman i Sant Lluís Gonçaga (vestit de patge que s'usava quan visità Montserrat servint l'emperadriu Maria d'Àustria./ Barcelona. Façana gòtica de la Casa de la Ciutat - (Camilo José Cela, "Barcelona", 16. (Santa Eulàlia i Sant Sever). / Cuadernos de arqueología. Historia de la Ciudad IX (Barcelona, 1966) 1145.Gran Enciclopèdia Catalana

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits