MCM

ACOLLIDA AL VISITANT

En l'àrea d'acollida al visitant us facilitarem tant la informació sobre el museu mateix com sobre altres elements i institucions del patrimoni cultural i artístic de la ciutat i la comarca.
Us orientarem per tal que pugueu completar la vostra estada a Manresa o l'itinerari comarcal que vulgueu fer.

Els Gegants i els Nans de Manresa

En aquest primer espai de rebuda podreu visitar la sala on s.exposen els elements més antics de la imatgeria de la ciutat: els gegants i els nans. Tots ells més que centenaris.

Centre de Documentació

El Museu disposa d'un centre de documentació constituït per un conjunt bibliogràfic i documental especialitzat en art i història, especialment relacionat amb els fons que conserva el museu. D'una banda aglutina la biblioteca amb el fons bibliogràfic i d'una altra l'arxiu amb el fons documental.

Biblioteca del Museu Comarcal de Manresa

Situada al Museu Comarcal de Manresa a la segona planta, la biblioteca s'obre al públic amb l'objectiu de desenvolupar i ampliar l'activitat del Museu orientada a la investigació, l'aprenentatge i la producció artística, la creació de pensament i la seva difusió. El seu objectiu és integrar-se dintre del teixit social i cultural del territori.

La biblioteca aglutina un fons bibliogràfic procedent, en part, de la antiga biblioteca formada conjuntament amb l'Arxiu Històric de la Ciutat de Manresa al qual s'hi han anat incorporant altres fons procedents d'adquisicions, ingressos per vies extraordinàries, donacions institucionals i personals.

El fons d'informació sobre art és ampli en tipologies, es fa una referència especial: A les monografies, obres de referència i publicacions periòdiques sobre art, disposen de catàlegs de col·leccions permanents, d'exposicions temporals i de subhastes. La biblioteca del museu conté, a més, treballs de recerca acadèmica relacionats amb la temàtica del museu, i material efímer (notícies de premsa, anuncis d'exposicions, ressenyes bibliogràfiques).

La biblioteca disposa d'un catàleg en procés d'automatització. Es vol afegir al catàleg el fons videogràfic, l'hemeroteca i els fons personals.

L'accés a la biblioteca és lliure. De moment el préstec del material bibliogràfic està restringit i només es pot consultar a la sala. L'investigador disposa del personal de la biblioteca per a qualsevol consulta, assessorament o recerca.

Obert de dilluns a divendres de 9 a 14h.

Informació turística

Publicacions del museu, catàlegs d'exposicions i artistes que han passat per les nostres sales i publicacions editades per altres institucions o entitats locals.

Pl. major, 10
Tel. 93 878 40 90
turisme@ajmanresa.org
www.manresaturisme.cat

HORARIS

Dilluns a dijous: de 9 a 14 h.

Divendres: de 9 a 14 h i de 17 a 20 h.
Dissabtes: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius: de 10 a 14 h.

 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits