MCM

Artistes del Bages

CAPDEVILA MASSANA, Manuel
< Tornar

NAIXEMENT
1910 - Barcelona

TÈCNIQUES
Pintura, Orfebreria

BIOGRAFIA
Format artísticament a l'ambient català del primer quart de segle. Realitzà importants obres d'orfebreria per al Monestir de Montserrat, així com medalles commemoratives i petites peces executades combinant diferents materials pobres com la fusta o metalls vulgars. Al 1959 fundà l'Aula de Joieria a l'Escola Massana, on va exercir-hi com a professor. La seva producció pictòrica està dedicada a escenes urbanes, així com bodegons i interiors amb figures.

EXPOSICIONS
Exposicions de Primavera de Barcelona, Primera Exposició Individual a les Galeries "Syra" de Barcelona, 1934. Participà com a orfebre a la Trienal de Milà, 1936. Exposicions a Barcelona i Madrid. Diverses exposicions a la Sala Parès.

PREMIS
Premiat diverses vegades per a l'especialitat d'orfebreria, també en diverses retrospectives i exposicions convocades pel F.A.D. Premi de la Crítica d'Art de Barcelona com a pintor, 1973.

BIBLIOGRAFIA
Diccionari Ràfols. Enciclopèdia Vivent de la Pintura i l'Escultura Catalanes.

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits