MCM

Artistes del Bages

DURAN GÓMEZ, Manuel
< Tornar

NAIXEMENT
1912 - Santa Coloma de Farners

DEFUNCIÓ
Manresa (Bages) - 1983

RESIDÈNCIA
Manresa

BIOGRAFIA
Dibuixant i caricaturista. Quan tenia 10 anys la seva família es trasdallà a Manresa, on va desenvolupar la seva activitat artística. Deixeble d'Evarist Basiana al seu estudi. Col·labora costantment en la premsa local com a caricaturista i especialment en butlletins d'entitats esportives de la ciutat. La seva caricatura s'acosta al retrat, no n'exagera gaire els trets. Treballa el color en guache i generalment les seves figures són senceres, acompanyant al personatge en forma anecdòtica aquells elements indicatius del seu treball, feina o ofici. S'ha distingit en l'art de la caricatura., que ha prodigat especialment entre membres de clubs esportius.    

EXPOSICIONS
Exposicions individuals: Casino de Manresa (1947), Galeria Vergés (Manresa); Teatre Gran Kursaal (Manresa, 1964): "Mis amigos", a la Boutique Big-Ben, de Manresa, el 1958; Cent Anys d'Art Manresà, Cercle Artístic del 1972. Exposició homenatge a Manuel Duran i Gómez, al Cercle Artístic de Manresa, del 17 de gener al 2 de febrer del 1986.

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (segles XIX i XX) (crítica de Vilaró, foto caricatura)

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits