MCM

Artistes del Bages

FOLCH AMICH, Marià
< Tornar

NAIXEMENT
? - Manresa

DEFUNCIÓ
1921 - Manresa

BIOGRAFIA
Pintor i dibuixant. Va estudiar a l'Escola de Nobles Arts de Barcelona,  després es va instal·lar a la ciutat natal on va exercir el càrrec de professor de dibuix al natural i d'adorn al col·legi Sant Ignasi. (Va ser reemplaçat per Estanislau Cabanes quan va marxar a Barcelona), entre els seus alumnes tingué a Francesc Morell i de Joan Flotats. La seva tècnica es distingia pel seu traç, precisió i pulcritud. Va pintar també paisatges de temàtica històrica, entre els quals "La Batalla del Bruc". El 1837 va fer dos olis sobre els ducs de Montpensier sortint de Montserrat; el 1857, un de la Plaça Major en la Fira de Sant Andreu. El 1858 va pintar un oli titulat "La Mare de Déu de la Mercè". (Entrada dels ducs de Montpensier a Manresa, el 1858). El 1859 va restaurar dos quadres relacionats amb la Misteriosa Llum que hi havia a la capella de la Santíssima Trinitat de l'església del Carme. El 1861 va dibuixar figurins per a l'uniforme dels alumnes col·legiats interns del col·legi Sant Ignasi el 1861. A la sagristia del col·legi de Sant Ignasi figurava un gran quadre d'aquest artista que representava l'immaculat Cor de Maria. Devia treballar també a Barcelona perquè se sap que el 1849 tenia un taller al carrer de Quintana.

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (segles XIX i XX)  (crítica de Joan Vilaró i foto quadre de la plaça Major). / "El Manresano", 28-9-1862, sobre la partida cap a Barcelona. Enciclopèdia Catalana.

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits