MCM

Artistes del Bages

CLOTET SOLÀ, Salvador
< Tornar

NAIXEMENT
1929 - Gelida

RESIDÈNCIA
Manresa (Bages)

TÈCNIQUES
Pintura, dibuix, gravat i cartells

BIOGRAFIA
Autodidacte. Iniciat a l'art des de molt jove. Freqüentà el taller del pintor Estanislau Vilajosana i va compartir taller amb el dibuixant Joan Vilanova, durant molts anys. Durant la dècada dels anys quaranta, fou soci fundador del Cercle Artístic de Manresa, en la seva activació després de la Guerra Civil. Ha format part de la junta directiva d'aquesta entitat cultural, en vàries èpoques i ha exercit la seva presidència durant el període de 1991 a 1998. Membre del Grup 13.

EXPOSICIONS
Exposicions col·lectives

PREMIS
Ha obtingut diversos premis, entre d'altres: de gravat, el 1r del IV Certamen Artesport 76 de Bilbao (1976); i de cartells: el 1r (1949) i el 2n (1951) de la Festa Major de Manresa, el 1r de la Fira Agrícola de Sant Boi (1978), i el 2n de Caixa Manresa (1947). Entre d'altres, 1r premi d'Art i Esport de Gravat, a Bilbao (1976)

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (segles XIX i XX) (oli i ceres). Diccionari Ràfols - Catàleg de la 9a mostra d'art del Grup 13 a la galeria Xipell de Manresa - febrer 2003

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits