MCM

Artistes del Bages

CERDANS REGUANT, Josep
< Tornar

NAIXEMENT
1908 - Santpedor (Bages)

DEFUNCIÓ
2004 - Santpedor (Bages)

RESIDÈNCIA
Manresa (Bages)

TÈCNIQUES
Pintura, dibuix, caricatura

BIOGRAFIA
Fou autodidacte. Va tenir un reconeixement molt important a Paris gràcies a les caricatures que realitzà de polítics de l'ONU (1953). La seva obra va ser molt comentada per les principals revistes d'art francès, com són la "Revue Moderne" i "Masques et Visages" entre altres. Es pot veure representació de la seva obra al Museu Comarcal de Manresa.

EXPOSICIONS
Individuals a Barcelona (Sala Vayreda, 1962), ciutat de Mallorca, Madrid, Manresa i París. Exposicions col·lectives en aquelles ciutats i a Terrassa. Participació en la XVII Exposició d'Artistes Manresans, agost de 1947; també en la LVIII Exposició d'Artistes Manresans el 1987.

PREMIS
Medalla d'argent Premi Masriera, de Barcelona; 1r premi al Saló de Tardor, de Manresa, en les edicions de 1954, 1959 i 1964.

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (segles XIX i XX) (crítica, quadre), Diccionari Ràfols. La seva obra ha estat comentada per les principals revistes d'art franceses: Revue Moderne, Masques et Visages, etc.

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits