MCM

Artistes del Bages

CASSERRES BOIX, Manuel
< Tornar

NAIXEMENT
1929 - Solsona (Solsonès)

DEFUNCIÓ
9 de juliol de 1996 - Solsona (Solsonès)

TÈCNIQUES
Pintura. Talla

BIOGRAFIA
Pare de Josep Manel Casserras i Solé (escultor i constructor de gegants també). Home polifacètic. Els anys 50 va treballar a Barcelona. Especialitzat en la talla de caps de biga i en la confecció de gegants. N'havia fet, a més dels de Solsona, per a Navàs, Navarcles. De Manresa, on estava molt vinculat amb el Cercle Artístic, és autor del grup dels cavallets de  l'Agrupació Cultural del Bages, estrenats per les festes de la Llum de 1982,  i de la parella de gegants majors presentats durant la Festa Major del mateix any. L'any 1960 va fer treballs per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona.

PREMIS
Homenatge els dies 30 i 31 d'agost del 1997 a Solsona amb una trobada de cent dos gegants.

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (segles XIX i XX) (foto), Diccionari Ràfols. Llibre publicat per Regió7. Regió7, 24-6-1997. Llibre "Obra de gegants" sobre Manel Casserras, d'Albert Muntada i Anselm Montraveta, editat per  Regió7. (el llibre inclou informació de 52 gegants que va fer Casserras entre el 1959 i el 1996) (Regió7, 30-8-1997).

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits