MCM

Artistes del Bages

CASAJUANA, Miquel
< Tornar

NAIXEMENT
1888 - Sant Fruitós de Bages

DEFUNCIÓ
1935 - Sant Fruitós de Bages

TÈCNIQUES
Pintura

BIOGRAFIA

Fill d’una família de propietaris agrícoles, Miquel Casajuana va poder gaudir d’un ensenyament que no estava a l’abast de tothom a l’època.  Va destacar en diverses facetes artístiques, especialment en el camp de la música. De ben jove ja demostrà les seves habilitats en el dibuix i la pintura i rebé classes de Francesc Morell i Cornet que li aconsellà iniciar estudis artístics a Barcelona. Tot i que els desitjos del jove pintor d’estudiar a la Llotja no van ser acomplerts pel seu pare, continuà practicant. Forjà amistat i rebé el mestratge del pintor Ramon Casas.

Pel que fa a la tècnica treballà especialment la pintura a l’oli i també el dibuix al carbó i pel que fa a la temàtica de les obres treballà els paisatges, retrats, interiors, bodegons, etc. La seva obra és realista amb cura dels detalls i de la llum.  

Més enllà de la pintura i la música també es dedicà a la fotografia, del que n’ha quedat un nombrós fons fotogràfic.

A partir del 1931 l’afectà una greu malaltia minvant-lo de les seves capacitats físiques fins la seva mort l’any 1935.

EXPOSICIONS
Exposà a diverses mostres d’artistes manresans com per exemple a les dels anys: 1930, 1931, 1932, 1933 i 1935. Exposició d’artistes manresans a la Sala Parés de Barcelona, 1931.

BIBLIOGRAFIA

PLANS MESTRA, J. (2008).  Dos fotògrafs santfruitosencs del segle XX: Casajuana i Espinal. Revista Dovella, nº 95, pàgs. 21-26.

VILARÓ LLACH, Joan. (1983). Art a Manresa. Segles XIX i XX. Editorial Llibreria Sobrerroca, Manresa.

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits