MCM

Artistes del Bages

CAMPS RAMOS, Rosa Mª
< Tornar

NAIXEMENT
1955 - Manresa

TÈCNIQUES
Pintura, dibuix, aquarel.la.

BIOGRAFIA
És filla de la pintora Clara Ramos Rojas, va cursar els estudis a l'Escola d'Arts i Oficis de Manresa. Les seves obres són reproduïdes en plats ceràmics. La imaginació i la fantasia són els trets més importants de la seva producció artística, Lina Font ho descriure així: "Porta a l'espectador, a través de les seves subtileses i evanescències, cap al món sense fronteres d'allò fantàstic i irreal".

EXPOSICIONS
Exposició a la sala Roger de Barcelona l'octubre de 1979 (22 olis, 6 aquarel·les i 9 dibuixos). Expositora a l'Institut Français i mostres individuals a la sala Roger, de Barcelona. Exposició-subhasta contra el càncer 2002. Exposició d'olis, aquarel·les i dibuix de Rosa M. Camps Ramos i Clara Ramos Rojas del 18 al 31 de maig del 1975 a la galeria Xipell (art il·lustratiu, dibuixos tinta, llapis París, olis). Exposició d'olis i dibuixos de Clara Ramos Rojas i Rosa M. Camps i Ramos a la Galeria Xipell, del 15 al 28 de maig de 1977 (olis: Cel tempestuós, Sargantanes, Fulla, Hivern, Barret de palla i Anhel de viure; dibuixos: Vilatge, Arbre caigut, Esperant el pastor, Nostàlgia i Sorpresos. Exposició individual a la sala d'art Xipell del 17 al 30 d'octubre de 1982 (Las cuatro estaciones del año. Después de un largo camino (medalla de plata i diploma al Saló Internacional d'Art al Palau de Congressos d'Arles (França) per invitació d'Arts-Inter. Viejo y descolorido (publicat al Diccionari Ràfols de Pintors). Libertad inesperada. Contraste. Por un descuido. Esperando la lluvia. Forma y color. Ventalls i mocadors pintats i olis de petit format. Exposició individual "El comiat de les gavines i altres obres" a L'Aroma del carrer de Sant Miquel, 33 de Manresa, de l'1 al 29 de febrer del 2008 (L'apuntador, febrer 2008). Participació en la LVIII Exposició d'Artistes Manresans el 1987.

PREMIS
Premi quan tenia 5 anys. Seleccionada a la II Biennal de Pintura Contemporània. Premiada al XVIII Certamen de Christmas de Barcelona (1976). Medalla de plata a Arles (França).

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (segles XIX i XX) (pintura), Diccionari Ràfols. Crítiques de Lina Font i altres. Pròleg exposició de Clara Ramos i Rojas i Rosa M. Camps i Ramos. Crítiques de Lina Font (de la A.E. de Críticos de Arte), Fernando Gutiérrez (La Vanguardia, 13-10-1979; Àngel Marsà (El Correo Catalán, 13-10-1979), Francesc Galí (El Correo Catalán, 19-12-1981). Fitxa de Pilar Parcerisas

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits