MCM

Artistes del Bages

CAMPS COMPAÑÓ, Rosalina
< Tornar

NAIXEMENT
1933 - Bagà (Berguedà)

RESIDÈNCIA
Viu a Manresa des del 1950

TÈCNIQUES
Fotografia

BIOGRAFIA
Dedicada especialment als retrats i al blanc i negre. "Probablement, afegit a un sisè sentit i a una gran sensibilitat, l'habilitat de la fotògrafa és saber estar en el lloc idoni i en el moment adequat i captar-ne la imatge", en una visita que va fer el Cercle Artístic a Salvador Dalí, l'artista li va fer una signatura a sobre del seu abric.

EXPOSICIONS
Exposició individual al Cercle Artístic de Manresa del 27 d'abril al 16 de maig del 1974. Exposició-subhasta contra el càncer 2002 a Manresa. Seleccionada en el 3r Concurs de la Biennal de Fotografia de Cultura i Tradicional Catalana, amb un treball dedicat a la Fia-faia de Bagà (fragment reproduït a la portada del butlletí). Ha estat una de les protagonistes de l'exposició "Dalí escultor" que es va poder veure a Barcelona, un any abans de la celebració de l'Any Dalí, el 2004. En aquesta exposició, Camps va cedir fotografies de l'artista empordanès, entre altres objectes. Participació al certamen fotogràfic "Dau - 09", organitzat per Foto Art Manresa el gener del 2009 a l'Espai 7 del Centre Cultural del Casino de Manresa.

PREMIS
Molts premis en concursos nacionals

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (segles XIX i XX)

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits