MCM

Artistes del Bages

BESORA BOVET, Enric
< Tornar

NAIXEMENT
14 de setembre de 1940 - Puig-reig (Berguedà)

RESIDÈNCIA
Actualment resident a Berga.

TÈCNIQUES
Pintura

BIOGRAFIA
Fou un pintor figuratiu que treballà la tècnica de l'oli en els seus paisatges contemporanis, especialment del Berguedà. De formació autodidacta, seguia els passos dels artistes figuratius moderns, com Sorolla, Serrasanta, Acevedo i Garralda. Començà fent un curs de còmics, connectà amb el grup de pintors del Cau d'Art, i acudeix a nombrosos concursos de pintura ràpida per aconseguir l'ofici. Pertany a l'ACEA i al Cercle Artístic del Berguedà.  

EXPOSICIONS
Exposició-subhasta contra el càncer. Participació a la 1a exposició col·lectiva de pintura al Casal Cal Santmartí de Salelles del 4 al 25 de desembre de 1994. Exposicions nacionals a Berga, Manresa, Mataró, Olot, Vilada i d'altres. Participació en una exposició col·lectiva d'artistes berguedans a la Sala Cau d'Art de Berga, fins al 5 de gener del 2009.

PREMIS
Nombrosos premis arreu de Catalunya.

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (segles XIX i XX), Diccionari Ràfols, Calendari ACEA 94. Comentari del pintor de Soto. Pàgina web: www2.minorisa.es/gaviart/besora/index.htm (foto artista, fotos obres). Regió7, 7-12-2008 (Agenda exposicions)

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits