MCM

Artistes del Bages

BAULENAS ROVIRA, Josep
< Tornar
BAULENAS ROVIRA, Josep

NAIXEMENT
1918 - Sant Hipòlit de Voltregà

DEFUNCIÓ
1954 - Vic (Osona)

TÈCNIQUES
Dibuix publicitari

BIOGRAFIA
Dibuixant publicitari. Publicista, cartellista i dibuixant humorístic. Arribà a Manresa sobre el 1940, ciutat d'on marxarà el 1953. Durant aquests anys, però, la seva activitat publicitària és molt apreciada i arriba a gairebé totes les impremtes de la ciutat, i àdhuc al cinema, on es projecten els seus clixés publicitaris. Els seus mestres van ser: Josep Delhort (arts litogràfiques) i J. Torrents (dibuixant). L'any 1950 va ser vicepresident del Cercle Artístic de Manresa. La seva activitat com a decorador deixà rastre en aquells anys en diverses cases comercials de la ciutat. Una mort sobtada per un accident automobilístic obrí un interrogant en la seva obra. La seva vídua, Àngela Renalies, diu que va il·lustrar la portada d'un llibre que es va editar amb motiu de l'arribada d'un cardenal a Manresa. Butlletí del Cercle Artístic, de Vilaró. Sasteria Guilà (veure clixé). Coses manresanes: La Lionesa, Fontordera, El Siglo. Cartells de la Festa Major: 1943-1947. Treballà a la Maquinària Industrial (anys 50).

PREMIS
Concurs de cartells de la Festa Major de Manresa, Concurs Caixa d'Estalvis de Manresa. 1r premi Concurs Filatèlic.

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (segles XIX i XX) (article de Joan Vilaró, dibuix). "Adiós a Baulenas" és el títol d'un emotiu article que Joan Vilaró li va dedicar a la revista Bages16 (juny de 1954 pàg. 10 any II,) la portada de la qual és un dels característics dibuixos de Baulenas

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits