MCM

Artistes del Bages

BÁEZ SÁNCHEZ, Julián
< Tornar

NAIXEMENT
1924 - Badajoz

DEFUNCIÓ
Manresa (Bages)

RESIDÈNCIA
Manresa

TÈCNIQUES
Pintura, dibuix

BIOGRAFIA
Pintor i dibuixant. Metge. Cursa estudis a l'Escuela de Artes y Oficios, de Badajoz, amb els mestres Adelardoi Covarsí i Antonio Juez Nieto. Dedica els seus primers anys artístics, la seva activitat a representar els paisatges d'Extremadura amb una figuració que intenta copsar la impressió i l'expressió a la vegada a través del color ocre i vermellós, que li serà difícil traslladar a les terres manresanes de blaus, verds i violetes (Crítica de Pilar Parcerisas).  

EXPOSICIONS
Exposicions individuals: Casa de Cultura de Badajoz i Liceu de Mèrida (1957); Casa de Valencia, Badajoz (1963), Liceu de Mèrida (1967), Círculo Pacense, Badajoz (1968), Ajuntament d'Almendralejo (1969), Galeria Ciutat, Manresa (1972), Casa Regional Extremeña, Saragossa (1973), Sala Fortuny de Sabadell (1975) i Caixa d'Estalvis de Berga (1977). Exposicions col·lectives: en diverses capitals espanyoles i a Manresa en l'Exposició d'Artistes Manresans i I Biennal Nacional de Pintura de 1972, II Biennal de Maig (1973), en la LVIII Exposició d'Artistes Manresans el 1987.

PREMIS
Primer premi d'oli i de dibuix del Certamen d'Art Provincial de l'I.N.P. Badajoz (1958), 4t premi de l'Exposició Nacional de Màlaga de l'any 1959, 2n premi en el Certamen Regional de Pintura sobre "Castillos de Extremadura" (1963), entre d'altres.

BIBLIOGRAFIA
Art a Manresa (segles XIX i XX) (crítica, dibuix), Diccionari Ràfol. S

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits