MCM

Notícies

04.11.2022

Un any més el Museu de Manresa participa en la Setmana de l'Art de Catalunya amb la presentació d’una nova instal·lació a l’Espai Manresa 1522

L’Espai Manresa 1522 acollirà dimecres 23 de novembre a les 18 h una nova instal·lació a partir d’elements que s’han conservat de l’acció que l’artista danès Bjorn Norgaard va realitzar a la Sala de la Plana de l’Om l’any passat. A partir del dissabte 26 de novembre, es podrà veure a l’Espai Manresa 1522 el conjunt de peces, fruit de la donació que l’artista ha fet al Museu de Manresa.

Aquesta obra substitueix la peça “Sant Domènenc rebent el rosari de mans de la Mare de Déu. Plafó ceràmic, Segle XVIII” i estarà present l’Espai Manresa 1522 durant un any. Amb aquesta actuació es dona a conèixer una peça del fons del Museu de Manresa relacionada amb l’àmbit de treball de l’Espai Manresa 1522 alhora que posa de manifest el vincle entre l’Espai i el Museu de Manresa.

També acollirà la presentació d’una nova activitat del Servei Educatiu del Museu de Manresa que girarà a l’entorn de Joseph Beuys i la seva obra. La proposta conceptualitzada per l’artista Gerda Kochanska, s’adreçarà a tots els nivells educatius, tant per primària, com per secundària, amb un format d’itinerari-taller, i es durà a terme del 20 al 31 de març del 2023, amb inscripció prèvia. 

La presentació a càrrec de l’entitat Experimentem amb l'Art, anirà adreçada a centres educatius i a docents. Aquestes activitats es presenten en el context de la Setmana de l’Art a Catalunya. 

L’associació de les Galeries d’Art de Catalunya, organitza, entre el 17 i el 25 de novembre de 2022, la segona edició de la Setmana de l’Art a Catalunya, una iniciativa destinada a donar relleu i crear llaços entre les entitats que treballen les arts visuals de tot el territori.

La Setmana de l’Art a Catalunya té com a objectiu promocionar l’art modern i contemporani al conjunt de la població i crear llaços entre entitats que treballen l’art a Catalunya. L’esdeveniment pretén oferir al públic una plataforma visible per a mostrar una àmplia gamma d’activitats, exposicions, debats, tallers, visites a tallers d’artistes i rutes que es faran a diferents entitats de tot el territori. Aquesta segona edició vol aplegar en un mateix projecte entitats públiques i privades amb uns objectius comuns: visibilitzar les arts visuals de tot el territori i arribar a nous públics. Així mateix, donar a conèixer la programació en arts visuals de tot el territori i crear una setmana que sigui identificada com a Festival de les arts visuals de tota Catalunya.

Organitzat per Galeries d’Art de Catalunya (GAC), la Setmana de l’Art a Catalunya respon a la necessitat de promoure les galeries d’art de la nostra associació així com a museus i fundacions del seu entorn, mitjançant una programació específica i de qualitat que els hi doni visibilitat més enllà de la seva població i arribin a nous públics.

 

PRESENTACIÓ DE LA INSTAL·LACIÓ DE BJORN NORGAARD I

DE ‘JOSEPH BEUYS. MANRESA, LA VALL DEL PARADÍS’,

LA NOVA ACTIVITAT DEL SERVEI EDUCATIU

Dimecres 23 de novembre, a les 18 h

Acte a l’Espai Manresa 1522

(al costat del Teatre Conservatori, Carrer Mestre Blanch, 08241 Manresa, Barcelona)

Entrada lliure.

Organitza: Associació de les Galeries d'Art de Catalunya i Museu de Manresa

Més informació: www.setmanadelart.cat 


Enviar
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits