MCM

Notícies

22.07.2022

Digitalitzem peces de la col·lecció gràcies al projecte Giravolt

 

El programa Giravolt, el nou projecte de digitalització 3D del patrimoni cultural català, ha permès obtenir reproduccions 3D de peces del fons del museu. El procés de digitalització d’unes 8 peces del fons va començar a finals del 2021 i ara es presenten accessibles per  a tothom a la plataforma Sketchfab.

Del fons del Museu de Manresa s’han digitalitzat un total de vuit obres. S’han escollit algunes de les peces més rellevants de la col·lecció, com l’excepcional lipsanoteca d’alabastre del segle X, procedent de Santa Maria de Lillet o un setrill amb formes zoomorfes decorat amb verd i manganès i procedent de la col·lecció de l’anomenada ceràmica manresana, una ceràmica de luxe del segle XIV. Destaquen també el conjunt de peces digitalitzades procedents del fons barroc del museu, un fons de referència en el context nacional. Entre d’altres, van formar part de la tria dos plafons del Retaule del Roser de l’Església de Sant Pere Màrtir de Manresa, una columna salomònica bellament ornamentada i daurada i un bust d’un sant amb expressió pietosa de la primera meitat del segle XVIII.

Giravolt va més enllà de la publicació en línia dels models 3D. És un projecte integral que promociona l’ús de la tecnologia de l’escaneig 3D dins del sector del patrimoni cultural català. Una iniciativa col·laborativa i transversal que aporta un nou format per a la conservació i la divulgació de la cultura.

La digitalització dels fons duta a terme pel programa Giravolt ofereix infinitat d’usos possibles per a la conservació, la restauració, la recerca i la difusió de la col·lecció del museu.

És una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que compta amb la implicació de totes les entitats i museus del país encarregades de la gestió del patrimoni que hi vulguin participar.

La col·lecció digitalitzada del museu, es pot consultar al següent enllaç: https://sketchfab.com/giravolt/collections/museu-de-manresa

 

 

Enviar
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits