BECOMING DEVENIR ESDEVENIR d'Eugènia Balcells.

  • Data: 26/02/2022 - 15/05/2022


BECOMING. DEVENIR. ESDEVENIR la instal·lació de l'artista Eugènia Balcells en el marc dels Jardins de Llum, es pot visitar del 26 de febrer al 15 de maig.

L’obra Esdevenir gira a l’entorn de l’origen de l’arquetip femení. La dona hi reneix constantment, evoluciona enfrontant-se a les onades del mar, a la terra, a l’aire i a la llum que travessen l’univers en totes direccions creant sempre espais nous… es rendeix als elements i en reneix. Creada l’any 2007, Esdevenir és una obra que interpel·la la Venus de Botticelli, arquetip femení que sorgeix del mar i de la terra completament acabat, immòbil i fix. La deessa mostra aquesta solidesa immutable que la manté com a imatge de referència a través dels segles.

A Esdevenir, en canvi, el personatge femení es podria associar a l’arquetip del ànima, ja que viu en el canvi constant, en la transformació permanent, viu evolucionant en el temps. Neix, mor i reneix en un esdevenir continu que viu dificultats, lluita, es rendeix, restableix el silenci i la quietud, la dansa… fins a fondre’s amb la natura i enlairar-se’n en un respirar continu d’aferrament i desaferrament. Es recrea ella mateixa perquè el món ressorgeixi sense parar. Sap que és cocreadora de la història en el temps. La naturalesa del cosmos, l’aigua, terra, aire, espai i llum són la seva veritat.


Sala temporal del Museu.
De dimarts a divendres de 10 a 14 h, visites concertades prèviament.

Jardins de Llum 2022