MCM

Actuals

EL LLENGUATGE DE LES CAIXES

  • Horari: de dimarts a diumenge de 10 a 14 h. Dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h

El Museu de Manresa explora amb aquesta exposició, les possibilitats de compartir un projecte amb un museu de fora del nostre país; en aquest cas, d’Argentina, el Museo Nacional Estancia Jesuítica de Alta Gracia y Casa del Virrey Liniers. La col·laboració de les dues institucions ha permès fer, a banda i banda de l’Atlàntic, una exposició a cada lloc de característiques singulars i d’un interès notable amb les obres d’Antolina Vilaseca i Hilda Zagaglia.

Les dues artistes han treballat en moments diversos amb caixes com element bàsic per a les seves obres i la seva producció ha despertat sempre l’interès de qui les ha conegut, especialment de les persones vinculades al món artístic ja sigui com a creadores o com especialistes.

L’obra d’art com a manifestació del món interior ha estat compartida per persones versades en disciplines diverses que han traslladat el seu punt de vista al catàleg, convertint-se aquest, no en un testioni sinó en un complement de l’exposició que s’obrirà al nostre Museu de Manresa i que va en aquesta línia amb una àmplia mostra de caixes de les dues artistes amb obres físiques i de projeccions digitals.

 

Més informació:

https://elllenguatgedelescaixes.museudemanresa.cat/

Enviar

BECOMING DEVENIR ESDEVENIR d'Eugènia Balcells.

  • Dates: 26/02/2022 - 15/05/2022
BECOMING. DEVENIR. ESDEVENIR la instal·lació de l'artista Eugènia Balcells en el marc dels Jardins de Llum, es pot visitar del 26 de febrer al 15 de maig.

L’obra Esdevenir gira a l’entorn de l’origen de l’arquetip femení. La dona hi reneix constantment, evoluciona enfrontant-se a les onades del mar, a la terra, a l’aire i a la llum que travessen l’univers en totes direccions creant sempre espais nous… es rendeix als elements i en reneix. Creada l’any 2007, Esdevenir és una obra que interpel·la la Venus de Botticelli, arquetip femení que sorgeix del mar i de la terra completament acabat, immòbil i fix. La deessa mostra aquesta solidesa immutable que la manté com a imatge de referència a través dels segles.

A Esdevenir, en canvi, el personatge femení es podria associar a l’arquetip del ànima, ja que viu en el canvi constant, en la transformació permanent, viu evolucionant en el temps. Neix, mor i reneix en un esdevenir continu que viu dificultats, lluita, es rendeix, restableix el silenci i la quietud, la dansa… fins a fondre’s amb la natura i enlairar-se’n en un respirar continu d’aferrament i desaferrament. Es recrea ella mateixa perquè el món ressorgeixi sense parar. Sap que és cocreadora de la història en el temps. La naturalesa del cosmos, l’aigua, terra, aire, espai i llum són la seva veritat.


Sala temporal del Museu.
De dimarts a divendres de 10 a 14 h, visites concertades prèviament.

Enviar

Artistes Manresans de 1931

  • Horari: De dimarts a diumenge de 10 a 14 h, i dissabtes, de 17 a 20 h

Els aires de llibertat que porten a la Segona República es manifesten també en l’ambient cultural de la ciutat de Manresa. Es formen grups d’intel·lectuals i ar.stes que difonen els nous corrents ar;s.cs del moment i que es reuneixen per organitzar exposicions i tertúlies, i es fomenten inicia.ves com les exposicions d’ar.stes manresans.

La mostra presentada reuneix de nou l'obra dels pintors i pintores que van exposar l’any 1931 a la Segona Exposició d’Ar.stes Manresans: Alfred Figueras, Evarist Basiana, Maria Noguera o Lluís Uró, entre molts d’altres. Un homenatge al llegat que ens van deixar aquest grup d’ar.stes que van influir i marcar el camí de l’art manresà dels segles XX i XXI.


Inauguració dijous 11 de març a les 19 h


MUSEU DE MANRESA

Sala d’exposicions del claustre

Via de Sant Ignasi, 40. Manresa

museu@ajmanresa.cat / Tel. 93 874 11 55

Horari: de dimarts a diumenge de 10 a 14 h, i dissabtes, de 17 a 20 h

Enviar

Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits