MCM

Actuals

FRACASSART. De la no mort de l'art

  • Horari: Dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h. Dimarts a divendres de 10 a 14 h.

Exposició sobre l'obra de Carles Hac Mor, feta En col·laboració amb Vicenç Viaplana i produïda pel Museu de Granollers.

Es presenta a la Sala Gran del Museu, 2a. planta, fins al 13 de novembre. En aquesta estada al Museu Comarcal de Manresa, la mostra es completa amb videos de Carles Hac Mor, Ester Xargay i Vicenç Viaplana. I amb obres de Jesús Galdon, Xavier Giol, Marta Darder, Vicenç Viaplana...

Enviar

Natura ésCultura. Art+Natura+Integració social

  • Horari: dissabte de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h. Altres: visites concertades

El Museu Comarcal de Manresa acull per segon any aquesta exposició organitzada per la Fundació SETBA i que acull els treballs fets per les associacions Alterarte, Ràdio Nikòsia, Susoespai i Els Tres Turons. 

Les obres s'han fet durant les estades de contacte amb l'art i la natura que aquests grups han fet als centres d'art de Cal Gras (Avinyó) i CACIS - El forn de la calç (Calders) durant aquest mes de setembre en el marc d'uns tallers conduits per Roser Oduber i Marina Berdalet.

Trobareu més informació en els documents adjunts.

Enviar

L'Eteri. Obres de Josep Morral

  • Horari: de dimarts a divendres de 10 a 14 h.: visites concertades. Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h. Dissabte, també a la tarda: de 17 a 20 h.

Amb aquesta exposició de Josep Morral, el Museu Comarcal de Manresa inicia una nova proposta que sota el títol "A la vora del barroc" experimentarà el diàleg entre l'art contemporani i tot allò que des de l'estètica, el formalisme plàstic, la cultura en general, hom reuneix sota el concepte de "barroc".

 

+info:

https://sites.google.com/site/pepmorral/exposicions

https://issuu.com/jmorral/docs/cat__leg-josep_morral-l_eteri

 

Enviar

Projecte Manresa - Mauthaussen

  • Horari: Dissabtes de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Dg. de 10 a 14 h. Altres dies vistes concertades. Dilluns i 1 de maig, Tancat.

Projecte Manresa - Mauthaussen és el nom d'una activitat que duen a terme els IES Lluís de Peguera i Pius Font i Quer de Manresa els darrers 4 anys. El tema que l'origina és la reflexió sobre els camps d'extermini nazis i les seves referències en el context actual i local. El treball i la reflexió, s'amplia però a posar en qüestió totes aquelles problemàtiques del present que incloen desplaçaments forçats de persones, exilis, deportacions, genocidis... així com a la identificació d'e conductes i actituds feixistes per tal d'identificar-les i prevenir-les.

 

Amb els treballs fets durant aquests anys, alumnes i professors dels IES esmentat volen fer present a la ciutat el resultat dels seus treballs. En el muntatge de l'exposició hi ha col·laborat també l'Escola d'Art de Manresa.

 

Els dies 6 i 7 de maig es faran unes sessions de trobada dels instituts catalans membres de la Xarxa Mai Mès, on s'inscriu el projecte, i d'exposició de treballs amb alumnes i persoens implicades en la recerca en aquestes temàtiques. L'activitat compta amb el suport de l'Associació Amical de Mauthaussen.

 

Els centres d'ensenyament interessats poden concertar visites a l'exposicó al tf. 93 874 11 55 (Museu). I trobaran més informació per a preparar-la al web www.l'homedelsullstristos.com

 

Adjuntem fulletó informatiu de l'exposició. Nota de premsa i Presentació global del projecte.

Enviar

Armats de Manresa. Vestits d'història.

  • Horari: matins de 10 a 14 h. tarda: dissabte de 17 a 20 h.
  • Preu: 2.5 €

Amb motiu de la Setmana Santa, vestimenta, objectes i fotografies dels Armats de Manresa s'exposaran a les sales del centre d'interpretació medieval Carrer del Balç. Et convidem a descobrir el passat i el futur d'aquest entitat manresana.

 

L’exposició “Armats de Manresa, vestits d’història” s’instal·la a les sales del centre d’interpretació del carrer del Balç, com a complement de la visita, durant la Setmana Santa. Aquest muntatge, es va poder veure l’any 2006 al Museu Comarcal de Manresa i ara, amb la col·laboració del Museu i dels mateixos Armats, s’ha recuperat perquè pugui ser vist al carrer del Balç.

 

Indumentària, instruments, fotografies i objectes curiosos s’apleguen per apropar als visitants a la figura dels Armats, coneixent els seus més de 300 anys d’història, el seu funcionament i la seva tasca actual.

 

Es podrà visitar des de dimarts 22 de març fins a diumenge 3 d’abril. De 10 a 14 hores cada dia i també dissabtes de 17 a 20 hores. Es podrà veure el centre d’interpretació i l’exposició al preu habitual de 5€, o bé prescindir de la visita complerta i veure l’exposició i el carrer del Balç per 2,5€. Els menors de 8 anys tenen entrada gratuïta.

 

 

Per més informació podeu trucar al 93 872 14 66 o adreçar un correu a: carrerdelbalc@ajmanresa.cat

Enviar

Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits