MCM

Actuals

Quan plovien bombes i Els bombardeigs franquistes sobre Manresa

  • Horari: Matins: de dimarts a diumenge de 10:00 a 14:00 h. Tardes: divendres i dissabte de 17 a 20 h.

Organitza: Ajuntament de Manresa, Museu Comarcal de Manresa, amb el suport de Memorial Democràtic-Generalitat de Catalunya.

Exposició sobre els bombardeigs de Manresa i les seves víctimes en el seu 70è aniversari.

Es presenten dues exposicions que formen un conjunt unitari: "Quan plovien bombes", és una exposició produïda per Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya sobre els bombardeigs franquistes a Barcelona, que presenta material gràfic, documental i audiovisual.

Bombardeigs franquistes sobre Manresa, l'altra exposició, es centra en aquests fets i les víctimes que van provocar a la nostra ciutat. La recerca documental i el guió ha anat a càrrec de Joaquim Aloy i Pere Gasol i ha comptat amb la participació de diverses persones i institucions que han cedit objectes -plànols, fragments de metralla, objectes d'ús personal... - que s'exposen a la sala. Es complementa amb la projecció del documental "Entre el soroll i el silenci".

El 21 de desembre es va fer un acte en record i homenatge a les víctimes d'aquells bombardeigs i es va posar una placa per recordar-ho al començament del carer Viladordis, al costat de l'antic portal d'accés al col·legi de Sant Ignasi, un dels llocs bombardejats i en les parets del qual hom pot veure encara els senyals de la metralla.

Links:
www.memoria.cat/bombardeigs
www.barcelonabombardejada.cat

Enviar

AIXÒ NO ÉS UN MAGATZEM. Col·lectiu artístic L’Aparador

  • Dates: 10/10/2008 - 09/11/2008

Exposició que forma part del cicle Rodalies 2 organitzat per Transversal. Xarxa d'activitats culturals. Aquest cicle es va fer en 10 municipis catalans entre octubre i novembre de 2008. El projecte buscava un intercanvi d'artistes dels diferents municipis aparellats de dos en dos. Així en el nostre cas vàrem acollir aquesta exposició feta per aquest grup d'artistes de La Seu d'Urgell i a La Seu d'Urgell van fer-hi una instal·lació el col·lectiu manresà Càndida (integrat per Quim Moya i Xavier Berenguel) titulada "Amén".

L'activitat, a Manresa, es coordinava conjuntament entre el Museu i el Centre Cultural el Casino.

Enviar

XIV MOSTRA COL·LECTIVA DEL GRUP 13. Recordant Joan Vilanova. Exposició de dibuixos

  • Dates: 27/08/2008 - 21/09/2008

El col·lectiu d'artistes GRUP 13 va fer la seva presentació com a grup amb una exposició a la sala Sant Domènec de la Caixa de Pensions l'any 1988. Són una colla d'artistes formats en el nostre entorn i gairebé tots vinculats a les activitats del Cercle Artístic de Manresa. Són persones compromeses amb la tradició artística local que volen reivindicar-la i promoure-la.
Els membres del grup han anat canviant al llarg dels 20 anys que ja fa que es van trobant per preparar les seves exposicions. Actualment el formen els artistes que participen en aquesta mostra al Museu Comarcal de Manresa, que són: Jaume Casacuberta i Roma, Salvador Clotet Solà, Andreu Descals Codina, Josep Fornells Piulats, Antoni March Salas, Josep M. Massegú Bruguera, J. Oriol Olivé Ramon, Rodrigo Rodríguez Comos, Antoni Sala Clotet, Joan Sallent Tatjer, Ramon Salisi Bonastre, Lluís Sanz Torredeflot, Josep M. Sarrate Daurella i Isable Vila Prat.

Molts d'ells varen conèixer i es senten deutors del mestratge tant artístic com moral de Joan Vilanova i Roset. Per això han volgut sumar-se a aquest any en què es celebra el centenari del seu naixement i fer-ho aportant-hi allò que els saben fer millor: les seves obres plàstiques. I per tal d'acostar-se encara més al món artístic de Joan Vilanova Roset s'han obligat per a aquesta ocasió a fer totes les obres que exposaran en la tècnica del dibuix. Cadascun dels 14 autors del grup aportarà a l'exposició entre 2 i 4 dibuixos que conformaran allò que podrà veure el públic que la visiti.

Aquesta exposició s'inaugurà el 27 d'agost a les vuit del vespre, al Museu, en el marc dels actes de la Festa Major.

El divendres 19 de setembre, Ramon Salisi Bonastre, hi va fer la conferència "Parlant d'art i de Joan Vilanova" en el marc de l'exposició.

Enviar

 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits