MCM

Artistes del Bages

VENTOSA I DOMÈNECH, Josep
< Tornar

NAIXEMENT
1897 – Barcelona

TÈCNIQUES
Pintura

BIOGRAFIA

Pintor especialitzat en la temàtica del paisatge i molt vinculat a la ciutat de Manresa. Les seves estades a Manresa durant la Guerra Civil (1937), a casa i al taller del dibuixant Anselm Corrons així com les sortides a pintar la Riera de Rajadell, influïren sensiblement en l’estil d’alguns pintors locals. També participa a les tertúlies amb la penya del cafè Sant Domènec i als concerts imitant grans músics al piano. Conjuntament amb Anselm Corrons pinta a Santpedor la galeria de la residència de la cantant Maria Espinal, avui destruïda. Els últims anys de vida els passa a Andratx, captant el color i la llum mediterrànies que tan bé sabia fer reviure a les seves teles.

EXPOSICIONS
Exposa a certàmens barcelonins entre els anys 1920 i 1921 i del 1935 al 1954. L’any 1924 exposa a les Galeries Dalmau i més tard a la Pinacoteca. Salons de Primavera i de Tardor de 1938. Exposicions a Sabadell, Manresa, Bilbao, Madrid, València, Sevilla , Mallorca i París.

BIBLIOGRAFIA

DDAA. (1984). Diccionari Ràfols d’artistes contemporanis de Catalunya i Balears. Editorial  Romargraf, S.A. Juventud. Hospitalet.

Gran enciclopèdia catalana (GEC). Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 1986-1989.

VILARÓ LLACH, Joan. (1983). Art a Manresa. Segles XIX i XX. Editorial Llibreria Sobrerroca, Manresa.

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits