MCM

Artistes del Bages

RODOREDA JORBA, Santiago
< Tornar

NAIXEMENT
8 de juny de 1877 - Manresa (Bages)

DEFUNCIÓ
1958

TÈCNIQUES
Pintura

BIOGRAFIA
Pintor i dibuixant retratista amb estudi a Barcelona especialitzat en retrats al carbó. La seva tècnica més representativa consistia en primer lloc en estudiar psicològicament la persona a qui havia de retratar. A continuació, l’adaptava a retrats de grans mestres clàssics tot intentant captar la introspecció del personatge. Els retrats tingueren molt èxit i nombroses personalitats de l’època li demanaren que els retratés com fou el cas de l’escultor Josep Clarà i Ayats o el comte Güell. Alguns dels comentaris de l’època el descriuen com un esperit finíssim i un artista- dibuixant d’una traça originalíssima i d’una erudició admirable.  Més tard s’especialitzà en la pintura de natures mortes de caràcter realista.


BIBLIOGRAFIA

DDAA. (1984). Diccionari Ràfols d’artistes contemporanis de Catalunya i Balears. Editorial  Romargraf, S.A. Juventud. Hospitalet.

VILARÓ LLACH, Joan. (1983). Art a Manresa. Segles XIX i XX. Editorial Llibreria Sobrerroca, Manresa.

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits