MCM

Artistes del Bages

ODUBER, Roser
< Tornar

NAIXEMENT
1957 - Panamà

RESIDÈNCIA
Calders (Bages)

TÈCNIQUES
Pintura.

BIOGRAFIA
Pintora. Formada i reconeguda a Catalunya. Interessada per la ceràmica des de jove, va passar de l'academisme clàssci a un estil propi basat en al tècnica mixta entre pintura i teixit (nigro). Tenint com a referència la figura humana, la seva maenra de fer crea relleus, veladures, textures, traços gestuals agressius... Més endavant, passaria a aprofundir en el llenguatge matèric deixant de banda la tímida figuració de les primeres obres.   Va fer un projecte molt itneressant que comrpenia tots les matissos i idees sobre el negre (inclou com a color, com a ètnia, com a força..) en contrast amb el blanc del calç. La paleta pictòrica de la seva producció en general compren els colors de l'oxidació del ferro com rogenc, terrosos, i grocs i blaus.  Influenciada per la visió del gen humà en un microscopi, va voler plasmar en plàstica la via de coneixament científica de l'existència.  

EXPOSICIONS
Exposició individual "Ofídies", a Cal Sitjes, d'Artés, fins al 24 d'abril del 2008.; Exposició "Nigromantis" a la Plana de l'Om de Manresa (1995); Sala d'Art Rubiralta a Manresa (abril 2005)

PREMIS
3ra edició del Premi Salou de recerca pictòrica amb l'obra Maia haie.

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits