MCM

Artistes del Bages

PLANAS MARTÍ, Pilar
< Tornar

NAIXEMENT
1912 - Manresa (Bages)

DEFUNCIÓ
1967 - Barcelona (Barcelonès)

TÈCNIQUES
Pintura

BIOGRAFIA
Pintora a l'oli, pastel, dibuix, etc. Fou germana del sagaç periodista Josep M. Planas, director del Be Negre. Aprengué dibuix al Cercle Artístic Sant Lluc. Deixeble de Rafael Benet i Olivé Busquets. Era funcionària de la Diputació de Barcelona. Estudià el Museo del Prado, el Louvre i els italians a Florència i Venècia. Pertanyia al Cercle Maillol, a l'Institut Francès. Són molt coneguts els seus retrats de Josep M. de Sagarra, Gaziel, Àngel Marsà, Semprònio, Cortès, Montserrat Dalí, Jordi Tarrats, etc.

EXPOSICIONS
1a exposició individual a Barcelona (galeria Syra) 1934. Diverses de col·lectives a Barcelona, Madrid, Buenos Aires, Santiago de Xile, etc.

PREMIS
Premis diversos.

BIBLIOGRAFIA
VILARÓ I LLACH, Joan. "Art a Manresa (segles XIX-XX)". Abril 1983 (quadre). ç Diccionari Ràfols. Portada Bages (febrer 1954). "Pilar Planas. La paciencia infinita de selección" (Bages, octubre 1956). "Adiós a Pilar Planas" ("Manresa", 13-5-1967), article de Vilaró (final del llibre). Gran Enciclopèdia Catalana.

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits