MCM

Artistes del Bages

PENADÉS LÓPEZ, Agustí
< Tornar

NAIXEMENT
1935 - Manuel - València

RESIDÈNCIA
Sant Fruitós de Bages (Bages)

TÈCNIQUES
Pintura, escultura.

BIOGRAFIA
Pintor i escultor. Estudis d'Arts i Oficis a Manresa. Els seus mestres foren F. Hurtado i Sala Clotet. Resident a Manresa i Sant Fruitós de Bages. Pintor de gran personalitat. Fou membre del Consell del Patrimoni Artístic de Manresa. Firma: Penadés. Una pintura de 3,80 x2,20 m d'Agustí Penadés presidirà la sala d'actes de l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages, poble on viu. S'hi poden veure diferents símbols catalans i del municipi. (Regió7, 31-12-2006, ell davant del quadre).

EXPOSICIONS
Exposicions individuals i col·lectives: a Manresa, el 1975 al Cercle Artístic, i el 1978 i 1981 a la Caixa de Barcelona. Exposició "14 artistes manresans", 1982. Cercle Artístic de Manresa. Caixa Manresa. Participació al XII Premi Joan Vilanova de gravat el febrer del 2002, a la sala Sant Domènec de Manresa.

PREMIS
Molts premis. Medalla del Reial Cercle Artístic de Barcelona, Premi Caixa de Pensions, Biennal Nacional, menció honorífica Estrada Saladrich Barcelona, primers premis nacionals Montcada i Reixac, Castelldefels, Amposta, Fira del Llibre Passeig de Gràcia de 1982 (Barcelona), etc. 1r premi d'aquarel·la (Biennal Nacional aquarel·la organitzada per l'Agrupació d'Aquarel·listes de Catalunya). Obres al Museu Comarcal de Manresa, Sant Pol, Castelldefels, Madrid, Granollers, Barcelona, Amposta, etc.

BIBLIOGRAFIA
VILARÓ I LLACH, Joan. "Art a Manresa (Segles XIX i XX)". Abril 1983. (crítica de Vilaró i quadre). Diccionari Ràfols.  

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits