MCM

Artistes del Bages

MILLÁN RIGOL, Àngel
< Tornar

NAIXEMENT
1919 - Monistrol de Montserrat (Bages)

DEFUNCIÓ
2000 - Rocafort (Bages)

RESIDÈNCIA
Va viure molts anys a Manresa i finalment es va establir al llogaret de Rocafort.

TÈCNIQUES
Pintura. Dibuix.

BIOGRAFIA
Pintor. Deixeble d'Evarist Basiana. Viatges a França, Itàlia i Sàhara. Són de remarcar els seus retrats: J. Sarret i Arbós, Venanci Vers, Vila Closes, etc., retrats al llapis plom de Bonaventura Corrons, i d'altres. Mural a l'església de la Sagrada Família de Manresa.

EXPOSICIONS
Exposicions individuals i col·lectives. Obres seves figuraren a l'exposició "14 artistes manresans" (1982). Homenatge al Museu Comarcal de Manresa ("Una poètica de la passió"), del 17 de febrer al 25 de març del 2001. En el catàleg de l'exposició hi ha crítiques de Pilar Parcerisas, Albert Macià, fotos de la vida de Millan, biografia, relació de quadres...). Exposició individual a Rua d'Art, de Manresa (2008?). Exposició individual "Tots els colors del poema", el 6 de desembre del 2008, a ISSIM de Cardona.

PREMIS
Primers premis "Manresa vista pels seus artistes" i Salons de Tardor.

BIBLIOGRAFIA
VILARÓ I LLACH, Joan. "Art a Manresa (segles XIX i XX)". Abril 1983 (crítica).   Diccionari Ràfols Àngel Millan. Catàleg d'exposició, Museu Comarcal de Manresa 2001?

Si voleu fer una correcció de les dades que aparèixen en aquesta fitxa, teniu un suggeriment, o bé voleu fer una aportació o un comentari, ompliu aquest formulari.

* Camps obligatoris

*
*
*
 
Accepto les condicions establertes en l’apartat Privacitat
 
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits