Quan plovien bombes i Els bombardeigs franquistes sobre Manresa (in catalan)

  • Date: 15/12/2008 - 25/01/2009
  • Opening hours: Matins: de dimarts a diumenge de 10:00 a 14:00 h. Tardes: divendres i dissabte de 17 a 20 h.


Organitza: Ajuntament de Manresa, Museu Comarcal de Manresa, amb el suport de Memorial Democràtic-Generalitat de Catalunya.

Exposició sobre els bombardeigs de Manresa i les seves víctimes en el seu 70è aniversari.

Es presenten dues exposicions que formen un conjunt unitari: "Quan plovien bombes", és una exposició produïda per Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya sobre els bombardeigs franquistes a Barcelona, que presenta material gràfic, documental i audiovisual.

Bombardeigs franquistes sobre Manresa, l'altra exposició, es centra en aquests fets i les víctimes que van provocar a la nostra ciutat. La recerca documental i el guió ha anat a càrrec de Joaquim Aloy i Pere Gasol i ha comptat amb la participació de diverses persones i institucions que han cedit objectes -plànols, fragments de metralla, objectes d'ús personal... - que s'exposen a la sala. Es complementa amb la projecció del documental "Entre el soroll i el silenci".

El 21 de desembre es va fer un acte en record i homenatge a les víctimes d'aquells bombardeigs i es va posar una placa per recordar-ho al començament del carer Viladordis, al costat de l'antic portal d'accés al col·legi de Sant Ignasi, un dels llocs bombardejats i en les parets del qual hom pot veure encara els senyals de la metralla.

Links:
www.memoria.cat/bombardeigs
www.barcelonabombardejada.cat