XIV MOSTRA COL┬ĚLECTIVA DEL GRUP 13. Recordant Joan Vilanova. Exposici├│ de dibuixos (in catalan)

  • Date: 27/08/2008 - 21/09/2008

 

El col·lectiu d'artistes GRUP 13 va fer la seva presentació com a grup amb una exposició a la sala Sant Domènec de la Caixa de Pensions l'any 1988. Són una colla d'artistes formats en el nostre entorn i gairebé tots vinculats a les activitats del Cercle Artístic de Manresa. Són persones compromeses amb la tradició artística local que volen reivindicar-la i promoure-la.
Els membres del grup han anat canviant al llarg dels 20 anys que ja fa que es van trobant per preparar les seves exposicions. Actualment el formen els artistes que participen en aquesta mostra al Museu Comarcal de Manresa, que són: Jaume Casacuberta i Roma, Salvador Clotet Solà, Andreu Descals Codina, Josep Fornells Piulats, Antoni March Salas, Josep M. Massegú Bruguera, J. Oriol Olivé Ramon, Rodrigo Rodríguez Comos, Antoni Sala Clotet, Joan Sallent Tatjer, Ramon Salisi Bonastre, Lluís Sanz Torredeflot, Josep M. Sarrate Daurella i Isable Vila Prat.

Molts d'ells varen conèixer i es senten deutors del mestratge tant artístic com moral de Joan Vilanova i Roset. Per això han volgut sumar-se a aquest any en què es celebra el centenari del seu naixement i fer-ho aportant-hi allò que els saben fer millor: les seves obres plàstiques. I per tal d'acostar-se encara més al món artístic de Joan Vilanova Roset s'han obligat per a aquesta ocasió a fer totes les obres que exposaran en la tècnica del dibuix. Cadascun dels 14 autors del grup aportarà a l'exposició entre 2 i 4 dibuixos que conformaran allò que podrà veure el públic que la visiti.

Aquesta exposició s'inaugurà el 27 d'agost a les vuit del vespre, al Museu, en el marc dels actes de la Festa Major.

El divendres 19 de setembre, Ramon Salisi Bonastre, hi va fer la conferència "Parlant d'art i de Joan Vilanova" en el marc de l'exposició.