Un nou web de Memòria.cat

  • Data: 17/11/2017
  • Horari: Dijous 23 de novembre. 19 h.

 

Dijous 23: presentació del web “Manresans deportats als camps nazis”

 

El proper dijous 23 de novembre, a les 7 de la tarda, a l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa (Via de Sant Ignasi 40) tindrà lloc la presentació del nou web de l’Associació Memòria i Història de Manresa “Manresans deportats als camps nazis”.

L’acte reunirà familiars dels deportats i comptarà amb la presència de Mireia Plana, Sub-directora general de Memòria, Pau i Drets Humans; Plàcid-Garcia Planas, director del Memorial Democràtic i Anna Crespo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa.

El web oferirà informació rellevant sobre els 29 manresans que van ser deportats als camps nazis (amb les seves biografies i fotos personals), dels quals 18 hi van perdre la vida; documentació localitzada en arxius de la Creu Roja internacional, dels camps de concentració nazis, de França i de Catalunya i fotografies i cartes enviades pels deportats a les seves famílies.

El web també recollirà àmpliament el procés de col·locació de les llambordes stolpersteine a Manresa que va dur a terme els dies 25 i 26 de gener d’enguany l’artista Gunter Demnig i l’acte solemne d’homenatge als deportats celebrat al saló de sessions de l’Ajuntament el dia 27 de gener.

La iniciativa de posar les stolpersteine a Manresa va sorgir del treball de recerca de les alumnes Ariadna Moyano i Alejandra Ibarra, dirigides pel seu professor Jordi Pons, membre de l’Associació.