Projecte Manresa - Mauthaussen

  • Data: 31/03/2016 - 08/05/2016
  • Horari: Dissabtes de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Dg. de 10 a 14 h. Altres dies vistes concertades. Dilluns i 1 de maig, Tancat.


Projecte Manresa - Mauthaussen és el nom d'una activitat que duen a terme els IES Lluís de Peguera i Pius Font i Quer de Manresa els darrers 4 anys. El tema que l'origina és la reflexió sobre els camps d'extermini nazis i les seves referències en el context actual i local. El treball i la reflexió, s'amplia però a posar en qüestió totes aquelles problemàtiques del present que incloen desplaçaments forçats de persones, exilis, deportacions, genocidis... així com a la identificació d'e conductes i actituds feixistes per tal d'identificar-les i prevenir-les.

 

Amb els treballs fets durant aquests anys, alumnes i professors dels IES esmentat volen fer present a la ciutat el resultat dels seus treballs. En el muntatge de l'exposició hi ha col·laborat també l'Escola d'Art de Manresa.

 

Els dies 6 i 7 de maig es faran unes sessions de trobada dels instituts catalans membres de la Xarxa Mai Mès, on s'inscriu el projecte, i d'exposició de treballs amb alumnes i persoens implicades en la recerca en aquestes temàtiques. L'activitat compta amb el suport de l'Associació Amical de Mauthaussen.

 

Els centres d'ensenyament interessats poden concertar visites a l'exposicó al tf. 93 874 11 55 (Museu). I trobaran més informació per a preparar-la al web www.l'homedelsullstristos.com

 

Adjuntem fulletó informatiu de l'exposició. Nota de premsa i Presentació global del projecte.