MCM

Activitat

Pàg.1 2 3 4 5

 

Un nou web de Memòria.cat

  • Data: 17/11/2017
  • Horari: Dijous 23 de novembre. 19 h.

Dijous 23: presentació del web “Manresans deportats als camps nazis”

 

El proper dijous 23 de novembre, a les 7 de la tarda, a l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa (Via de Sant Ignasi 40) tindrà lloc la presentació del nou web de l’Associació Memòria i Història de Manresa “Manresans deportats als camps nazis”.

L’acte reunirà familiars dels deportats i comptarà amb la presència de Mireia Plana, Sub-directora general de Memòria, Pau i Drets Humans; Plàcid-Garcia Planas, director del Memorial Democràtic i Anna Crespo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa.

El web oferirà informació rellevant sobre els 29 manresans que van ser deportats als camps nazis (amb les seves biografies i fotos personals), dels quals 18 hi van perdre la vida; documentació localitzada en arxius de la Creu Roja internacional, dels camps de concentració nazis, de França i de Catalunya i fotografies i cartes enviades pels deportats a les seves famílies.

El web també recollirà àmpliament el procés de col·locació de les llambordes stolpersteine a Manresa que va dur a terme els dies 25 i 26 de gener d’enguany l’artista Gunter Demnig i l’acte solemne d’homenatge als deportats celebrat al saló de sessions de l’Ajuntament el dia 27 de gener.

La iniciativa de posar les stolpersteine a Manresa va sorgir del treball de recerca de les alumnes Ariadna Moyano i Alejandra Ibarra, dirigides pel seu professor Jordi Pons, membre de l’Associació.

 

Enviar

FIRA MEDITERRÀNIA. ESPECTACLES AL MUSEU

  • Data: 05/10/2017

Accedint als següents enllaços trobaràs tota la informació disponible i una fotografia de cada espectacle:

 

Divendres 6 d'octubre, 22 h.

·   Enric Casasses i Josep Pedrals. La Cirera i la garrofa. Llullificar, llullificable, llullificatiu

 

Dissabte 7 d'octubre, 22,30 h.

·     Bubulina Teatre. Palmira

 

 

Consulteu a: www.firamediterrània.cat

Enviar

NÈIXER A MANRESA (1930 - 1960) Temporada 2017 de l'Espai Memòries

  • Data: 30/03/2017

Aquest dijous 30 de març s'ha presentat la nova temporada de treball de l'Espai Memòries. Durant les properes setmanes ens trobarem per parlar a l'entorn del fet de néixer, el part, el donar a llum i el venir a llum, els primers mesos... des de diversos acostaments: l'assistència al part i les seves circumstàncies, entorn social i laboral, costums i usos, insitucions i persones ...

 

La setmana passada va començar lestrobades el grup de recerca i memòria. Le següents trobades es faran a l'Espai Memòries del Museu els dies   a les 11h.

Aquest dijous, 30 de marça es va fer la sessió de presentació (vegeu imatge 1) que va comptar amb les intervencions de Conxita Parcerisas, Pilar Priego i Francesc Comas. Ells tres també seran els que conduiran els grup de memòria i recerca aol llarg d'aquesta temporada de l'Espai.

A finals d'abril una instal·lació amb obres de l'artista Dolors Puigdemont prendrà presència en una part de l'Espai

A finals de maig preveiem poder presentar segurament en forma d'exposició els resultats de les nostres converses, recerques i treballs.

i entremig aniran passant més coses de les quals us anirem tenint al corrent. 

Hi sou convidats i convidades a participar-hi. Els projectes de l'Espai Memòries només tenen sentit amb la participació d'aquells que hi vulguin dir o aportar els seus records, el seu coneixement, els objectes o documents que hagin conservat i vulguin compartir. 

Enviar

Pàg.1 2 3 4 5

Informació

Museu Comarcal de Manresa
Via de Sant Ignasi, 36 - 40
08240 Manresa

Tel/Fax 93 874 11 55
museu@ajmanresa.cat

 
Ajuntament de Manresa
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.