MCM

Activitat

Pàg.1 2 3 4 5

NÈIXER A MANRESA (1930 - 1960) Temporada 2017 de l'Espai Memòries

  • Data: 30/03/2017

Aquest dijous 30 de març s'ha presentat la nova temporada de treball de l'Espai Memòries. Durant les properes setmanes ens trobarem per parlar a l'entorn del fet de néixer, el part, el donar a llum i el venir a llum, els primers mesos... des de diversos acostaments: l'assistència al part i les seves circumstàncies, entorn social i laboral, costums i usos, insitucions i persones ...

 

La setmana passada va començar lestrobades el grup de recerca i memòria. Le següents trobades es faran a l'Espai Memòries del Museu els dies   a les 11h.

Aquest dijous, 30 de marça es va fer la sessió de presentació (vegeu imatge 1) que va comptar amb les intervencions de Conxita Parcerisas, Pilar Priego i Francesc Comas. Ells tres també seran els que conduiran els grup de memòria i recerca aol llarg d'aquesta temporada de l'Espai.

A finals d'abril una instal·lació amb obres de l'artista Dolors Puigdemont prendrà presència en una part de l'Espai

A finals de maig preveiem poder presentar segurament en forma d'exposició els resultats de les nostres converses, recerques i treballs.

i entremig aniran passant més coses de les quals us anirem tenint al corrent. 

Hi sou convidats i convidades a participar-hi. Els projectes de l'Espai Memòries només tenen sentit amb la participació d'aquells que hi vulguin dir o aportar els seus records, el seu coneixement, els objectes o documents que hagin conservat i vulguin compartir. 

Enviar
 

12a. Convocatòria del PREMI PER A ARTISTES JOVES CLIMENT MUNCUNILL ROCA

  • Data: 18/10/2016

S'ha convocat el premi per a Artistes Joves en la seva 12a. edició. Aquest premi, adreçat a joves creadors en arts plàstiques s'adreça a persones de fins a 30 anys d'edat en la data de la convocatòria i a obres en totes les tècniques, format bidimensional i que no necessitin aparells tècnics per a la seva presentació.

El termini de presentació d'obres finalitza el 3 de febrer de 2017.

Adjuntem les bases en català i castellà. I també la Nota de premsa de presentació.

Enviar

Exercicis Musicals al Museu Comarcal de Manresa. L'experiencia transformadora d'Ignasi de Loiola a Manresa

  • Data: 20/06/2016

Gaudiu d'una proposta museística innovadora que vol fer de la vostra estada al museu una experiència diferent.

 

El visitant, proveït d'una tablet i uns auriculars podrà fer aquest nou itinerari pel museu en què al fil de l'experiència espiritual d'Ignasi de Loiola a Manresa el convidem a recorrer les sales del museu fent 10 aturades en que li proposem la contemplació de 10 obres d'art, l'audició de 10 peces musicals i la lectura de fragments de textos originals d'Ignasi de Loiola. 

Es tracta d'un recorregut per a fer en calma, buscant un acostament diferent tant a les obres del museu com a l'estada d'Ignasi a Manresa el 1522. És un itinerari d'experiència a la recerca de generar una emoció en el visitant més que no pas donar-li informació ni massa dades a conèixer racionalment. Està pensat per a fer de manera individual però també s'adapta per a la visita en grup reduït (màxim 15 persones). La durada la pot regular una mica cadascú en funció de l'ús que faci de les audicions que es proposen, considerem que pot oscilar entre els 45 minuts (audició fragmentària) als 90 minuts audició exhaustiva de tots els temes de la proposta. 

Enviar

Pàg.1 2 3 4 5

Informació

Museu Comarcal de Manresa
Via de Sant Ignasi, 36 - 40
08240 Manresa

Tel/Fax 93 874 11 55
museu@ajmanresa.cat

 
Ajuntament de Manresa
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.